Alles over slagroom en het opkloppen hiervan
Wil je slagroom opkloppen maar weet je niet hoe je dit het beste kunt doen? Er is niets lekkerder dan slagroom. Om slagroom te kunnen opkloppen, heb je in elk geval een mixer nodig. Ook zijn er andere dingen die je nodig hebt om slagroom op de beste manier op te kloppen. In dit artikel vertellen wij je hoe je het beste slagroom kunt opkloppen en wat de do’s en dont’s hierbij zijn. Lees snel verder en ontdek alles over het opkloppen van slagroom!
Slagroom opkloppen: wat heb je nodig
Ga je aan de slag met slagroom opkloppen, dan heb je enkele dingen nodig, waaronder:
– Mixer
– 200 ml ongeklopte slagroom (in vrijwel alle supermarkten te koop)
– 1 zakje vanillesuiker of 2 eetlepels poedersuiker
– 1 zakje slagroomversteviger
Zo ga je te werk
Nu je alle ingrediënten hebt verzameld, ga je als volgt te werk:
– Pak een beslagkom en maak deze geheel vetvrij door deze met citroensap in te wrijven en af te drogen.
– Giet het pakje ongeklopte slagroom in de kom.
– Mix de slagroom met de elektrische mixer en doe het zakje vanillesuiker of de 2 eetlepels poedersuiker erbij en voeg ook het zakje slagroomversteviger toe.
– Mix totdat het goed stijf is en stop niet te vroeg. Anders wordt de substantie dun en zakt het meteen uit. Ga ook niet te lang door, omdat de slagroom anders gaat schiften en boterig of waterig kan worden.
– De slagroom is goed stijf als je de kom op zijn kop kan houden zonder dat de slagroom eruit valt of glijdt. Mocht het nog wel glijden, dan kun je het beste even doorgaan met mixen
– Na het stijfkloppen van de slagroom, kun je deze het beste in de koelkast zetten tot je hem gaat gebruiken.
Doen
Bij het opkloppen van slagroom zijn er enkele do’s en dont’s. Wat moet je nou absoluut wel doen en wat niet?
Doen:
– Zorg ervoor dat de kom die je gebruikt echt helemaal vetvrij is.
– Zet je slagroom goed koud. Koop je ongekoelde slagroom, dan dien je hem 24 uur in de koelkast koud te zetten alvorens je hem gebruikt. Anders wordt de slagroom niet stijf. Een andere optie is hem 1 uur in de vriezer zetten als je snel aan de slag wilt of gekoelde slagroom kopen.
– Ben je aan het kloppen, dan is het aan te raden af en toe te stoppen om te checken of de room al stijf genoeg is.
– Vergeet nooit de slagroomversteviger. Gebruik je deze niet, dan zal de room inzakken.
Niet doen
Wat moet je niet doen als je slagroom aan het opkloppen bent? Denk aan deze dingen:
– Klop geen lauwe of warme room op: dit gaat echt niet lukken.
– Blijf niet doorkloppen als de room stijf genoeg is, omdat je anders een boterachtige substantie krijgt. Dit is ook niet meer terug te draaien.
Ben je ook benieuwd naar welke snijtechnieken er zoal zijn? Lees dan snel verder.