De beste kookmachines

Beste kookmachines feature image 01

Samenvatting Artikel

De beste kookmachines voor in de keuken op een rijtje

Ben jij benieuwd wat de beste kookmachines voor in de keuken zijn? Kookmachines zijn ook wel apparaten die je in de keuken veel werk uit handen kunnen nemen. Deze handige machines worden zowel in professionele keukens gebruikt als in huis. Een kookmachine is ideaal als je veel ingrediënten moet snijden, deeg moet maken voor een pizza of taart, of ingrediënten snel met elkaar wilt mengen. Er zijn verschillende soorten kookmachines, maar de beste machines voor in de keuken zijn toch wel keukenmixers, foodprocessors en blenders. Je hebt zelfs machines die meerdere eigenschappen met elkaar combineren. In dit artikel vertellen wij je meer over de beste kookmachines die er zijn. Lees snel verder en ontdek meer!

De keukenmixer

Onder de kookmachines is de keukenmixer een van de bekendste. De keukenmixer wordt vooral gebruikt voor het kloppen, mixen en kneden van ingrediënten. Wanneer je vaak beslag of deeg maakt, is dit apparaat dan ook de ideale keuze. Je kunt de keukenmixer gebruiken voor het bakken van taarten, maar ook om deeg voor een pizza of brood te maken. Keukenmixers hebben een grote kom, gardes en kneedhaken. Hierbij kneden en mengen de kneedhaken het deeg. De gardes kloppen het eiwit of de room. Een keukenmixer heeft flink wat vermogen nodig om het deeg krachtig te kunnen kneden. Het is ook mogelijk om andere hulpstukken voor de keukenmixer te kopen zodat je er nog meer kanten mee op kunt. Dat maakt de keukenmixer een veelzijdig apparaat.

Foodprocessor

Een foodprocessor is net even anders dan een keukenmixer. Deze beschikt doorgaans over een kleinere kom. Er zijn echter ook modellen die meerdere kommen hebben. Het grootste verschil zijn de hulpstukken. Daar waar de keukenmixer gardes en kneedhaken heeft, heeft een foodprocessor hakmessen en snijschijven. Het hakmes kan ingrediënten snel fijnhakken en de snijschijven worden gebruikt om meerdere stukken fruit of groente in kleine plakjes te snijden. Deze worden opgevangen in de kom eronder waardoor je ze eenvoudig in je gerecht kunt verwerken. Dit bespaart je tijd omdat je niet alle ingrediënten stuk voor stuk hoeft te snijden.

Blender

Ook de blender is een populaire kookmachine. Wanneer je een huishouden met kinderen hebt, alleen of samen met je partner woont, kan het zeker uitdagend zijn om elke dag gezond te eten. Iedereen wil graag gezonder eten, maar het is vaak niet zo eenvoudig om groente en fruit toe te passen in de dagelijkse voeding. Door een blender te gebruiken, kun je allemaal gezonde ingrediënten binnen een handomdraai omtoveren tot lekkere smoothies, sappen en purees. Een blender maakt het dan ook makkelijker om gezonder te eten. Smoothies uit de blender zijn tevens super gezond en je kunt met een blender ook de lekkerste milkshakes maken. En dat terwijl de voedingswaarde behouden blijft. Met een blender kun je vrijwel alles blenden en bespaar je tijd. Dat zijn nog eens mooie voordelen van deze kookmachine.

Ben je ook benieuwd naar welke snijtechnieken er zoal zijn? Lees dan snel verder.

Recente Blog artikelen
De lekkerste kaassnacks feature image 01

De lekkerste kaassnacks

Iedereen houdt wel van een lekkere snack als je ’s avonds op de bank zit. Een populaire snack is lekkere snacks met kaas. In dit artikel lees je alles over de lekkerste kaassnacks.

Lees meer »
Dim Sum feature image 01

Dim sum

Met dim sum worden ook wel kleine gerechtjes bedoelt. Dit overheerlijke eten komt uit de Chinese provincie Guangdong. De hapjes kunnen…

Lees meer »